+90 464 300 01 01 bilgi@bio-tex.com.tr

MERKEZ

İslampaşa Mah 2 Nolu Şehitler Cad. Hacıoğlu İş Merkezi No:41/G Merkez, RİZE

Telefon

+90 464 212 00 12

+90 464 217 58 88

GSM

+90 533 346 18 33 - Yurt İçi

+90 549 548 00 53 - Yurt Dışı

FABRİKA

Aksu OSB Mah. 3 Nolu Cad. No:14 Kalkandere, RİZE

Telefon

+90 464 300 01 01

+90 464 300 01 02

E-Posta

bilgi@bio-tex.com.tr

MEGİP Kapsamındaki İlk Eğitim Protokolü İmzalandı

Mesleki Eğitim Ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) dahilinde, Odamız, İş-Kur ve Biotex Medikal Tekstil İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Firması arasında Protokol imzalandı. Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Çalışma ve İş Kurumu Rize İl Müdürü Hasan Kiraz ve Biotex Medikal Firması Yetkilisi Hızır Bayraktaroğlu’nun katılımı ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlendi.

Başkan Karamehmetoğlu protokol imza töreni öncesinde konu hakkında açıklamalarda bulundu:

“MEGİP; İŞKUR ve TOBB arasında iş gücü piyasasının talep ettiği niteliklerde iş gücünün yetiştirilmesi için kamu-özel sektör işbirliğinde teorik ve pratik eğitimlerin birleştirilmesini içeren mesleki eğitim ve beceri geliştirme işbirliği protokolüdür.

Odamız, İlçe Ticaret Odaları, Ticaret Borsası ve İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla, işverenler ile işbirliği yapılarak sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikte mesleki eğitimler düzenlenmektedir.

İşverenler çalışan sayılarının en fazla %50’sine kadar kontenjan talebinde bulunabilmektedir. Bir meslekte en az 5 kişilik talep olması halinde değerlendirme yapılabilmektedir.

Bu kapsamda, Biotex Medikal Tekstil İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi firması ile medikal ürünlerin dikimi iş kolunda 10 kişilik MEGİP kurs programı düzenlenecektir. Program dâhilinde, kursiyerlerin en az %50’si başvuru sahibi firma tarafından, 120 günden az olmamak şartı ile istihdam edilecektir.

Teorik ve uygulama eğitimli programımıza katılan kursiyerlere, günlük harcırah ödemesi, Genel sağlık sigortası ve iş kazası meslek hastalığı primleri ödemesi İŞKUR tarafından yapılacaktır.

Firmalarımıza bu tip mesleki eğitim kursları açmak için çalışmalara devam edeceğiz. Tabi bu aşamada üyelerimizden de taleplerini bekliyoruz. Bu ilk kursumuzun açılmasında emeği geçen MEGİP İl Çalışma Grubu üyelerimize ve başvuru sahibi firmamıza teşekkür ediyoruz. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kiraz da imza töreni öncesi yaptığı konuşmada, 10 kişilik MEGİP projesinin ilki için imza protokolü düzenlediklerini ifade etti. Bu protokolün bir milat olması temennisinde bulunan Kiraz, diğer işletmelerimizin de MEGİP Projesi ile nitelikli eleman yetiştirme fırsatı elde edeceklerini ve bu sayede istihdama katkı sağlayabileceklerini ifade etti. Kiraz, bu protokollerin devamının geleceğini ümit ettiklerini belirtti.

Başkan Karamehmetoğlu ve İŞKUR İl Müdürü Kiraz’ın değerlendirmelerinin ardından protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Protokolün ardından Başkan Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Meclis Başkanı Şükrü Cevahir, İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz, Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cem Temizel ve Murat Artan, Odamız Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Üzümcü ve İsmail Selim Bilgin ile birlikte bir görüşme gerçekleştirdi.


Paylaş: