+90 464 300 01 01 bilgi@bio-tex.com.tr

MERKEZ

İslampaşa Mah 2 Nolu Şehitler Cad. Hacıoğlu İş Merkezi No:41/G Merkez, RİZE

Telefon

+90 464 212 00 12

+90 464 217 58 88

GSM

+90 533 346 18 33 - Yurt İçi

+90 549 548 00 53 - Yurt Dışı

FABRİKA

Aksu OSB Mah. 3 Nolu Cad. No:14 Kalkandere, RİZE

Telefon

+90 464 300 01 01

+90 464 300 01 02

E-Posta

bilgi@bio-tex.com.tr

Üniversitemiz ile Biotex Firması Arasında Beyaz Çaydan Elde Edilen Yanık Kreminin Ticarileştirilmesi Protokolü İmzalandı.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tolga Mercantepe ve Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Atilla Topçu'nun buluşçu olduğu, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ali Bilgin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Adnan Yılmaz ve Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Tümkaya'nın çalışmalarında destek verdiği Camellia Sinensis (Beyaz Çay) Esanslı Yara ve Yanık Kremi adlı buluşun ticarileşmesi için imzalar atıldı.


Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen sözleşmeyi, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ali Bilgin ve Biotex Medikal Tekstil İth. İhr. San. Tic. A.Ş. Yetkilisi Ertan Demir imzaladı.


Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Bilgin imza töreninde bir konuşma yaptı.


Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ali Bilgin konuşmasında, araştırma-geliştirmenin yanında üniversitelerin ürün geliştirmeye yönelik adımlar atmasını gerektiğini belirterek Üniversitemizin bu anlayışla hareket ettiğini söyledi.


Üniversitelerin bir görevinin de ürettiği ürünlerle ülkemize katma değer sağlamak olduğunu ifade eden Rektör Vekilimiz, “30 Mayıs 2022 tarihinde yapılan ihaleyi Biotex firması kazandı ve bugün de burada bu ihalenin szöleşmesini imzalayarak uzun süreli bir iş işbirliğine adım atıyoruz. Protokolün başta Üniversitemiz olmak üzere ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Çalışmada yer alan tüm ekibimizi de ayrıca tebrik ediyorum.” dedi.


Biotex Medikal Tekstil İth. İhr. San. Tic. A.Ş. Yetkilisi Ertan Demir ise, otuz iki yıllık tecrübenin kendilerine memleketine, ülkesine hizmet etmeyi öğrettiğini belirterek, “Ülkemize sağladığımız ve gelecekte de sağlayacak olduğumuz katma değer bizleri mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.


Üreten bir toplum haline gelmenin şart olduğunu vurgulayan Demir, başarının ancak bu şekilde elde edeceğini söyledi ve protokolün hayırlı olmasını diledi.


İmza töreninde, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Adnan Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Atilla Topçu, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tolga Mercantepe, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Cüce, Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Avcı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Nevin Hacımustafaoğlu ve firma yetkilileri de hazır bulundu.

Paylaş: